COVID-19:

Vi følger myndighedernes anbefalinger. Derfor påvirker COVID-19 flere af vores tilbud og services. Husk mundbind, hvis du besøger os. Læs mere på kk.dk/corona

Klippekort

Københavns Kommune har et koncept, der hedder klippekort, som giver mulighed for en halv times ekstra hjælp om ugen, som du kan bruge, som du vil.

Hvem kan få klippekort?

Klippekortet tilbydes dig, som i stort omfang har brug for støtte og hjælp i hverdagen.

Hvad kan du bruge dine klip til?

Du kan fx få hjælp til at komme til frisøren eller besøge venner. Du kan også bruge tiden til hyggesnak, tage i velværebad, madlavning, højtlæsning, gåtur eller lidt ekstra rengøring. Det er dig, der bestemmer, hvad du har lyst til eller behov for.

Du kan opspare dit ugentlige klip på klippekortet:

  • En halv time hver uge
  • En time hver anden uge
  • To timer hver fjerde uge

Du kan højst spare op til tre timers samlet hjælp hver 6. uge. Aktiviteten skal kunne nås inden for den tid, du har sparet op, og vi tilstræber, at det er en af dine faste hjælpere, der deltager i din valgte aktivitet.

Du kan ikke modtage hjælp til håndværksmæssige opgaver eller havearbejde, og du kan fx ikke få hjælp til vinduespudsning.

Hvad skal du selv betale?

Ønsker du at bruge tiden til aktiviteter, der koster noget, skal du betale for dig selv. Det gælder din udgift til transport, det gæler entre til fx et museum eller Tivoli, eller hvis du vil nyde en is eller en kop kaffe.